Dragonball Online 19

aNa MusLim !!!

aNa MusLim !!!

Selasa, Disember 07, 2010

sUkaN mEmaNah



Assalamualaikum semua... =)

Apa khabar semua.?? Moga sehat selalu dehh....


Untuk entry kali ini, sy nak cerita kan pengalaman mencuba sukan sunnah yang di galakkan oleh Baginda Nabi MUHAMMAD S.A.W iaitu sukan memanah... pernah kah anda semua cuba sukan ini..?? lau yg belom pernah tue try2 laa eak...

best woo... dpt trik pnah dri bow.. lg puas jika anak pnah tue trus melekat dgn utuh ke tmpat sasaran (yg tgah2 tue)... PUASSSzz... =)


Sy da cuba memanah.. time SDG bersma prof dn rkan2 SDG sy yg laen... seingat sy time sem 2... pertama kali cuba agak susah.. nak2 dpt bow yg tali nya keras (tgang banged).. pernah gak lebam lengan sy sbab sesudah kta trik dn lpas kan anak pnah tue tali tue scra otomatik nya mngnai lengan kta... tue yg akn mngakibat kan lebam.. hoho.. tp jgn rsau, lau kta nk maen memanah kta gunakan laa pelindung lengan tue.. di sedia kan buat anda.. hehe..


Mula2 mmg tk mahir langsung... tp lau da lma maen (slalu training) da xpert.. boley da klah kan Chen Chu Sian (jaguh memanah negara) hahahha.. =) guraw jak.. mmg bnyak lg ltihan.. lau nk hbat kna r gigih... tp sy jmin, sukan memanah mmg BEST... rugi tk join... tp di nsihat kan r eak, kna ad coach yg mmbimbing kta time memanah.. tkot trpanah benda laen plak... tjam mata anak pnah tue.. so, ati2 laa ktika anda cuba sukan memanah nie..


Smpai sini jak laa eak entry kali ini... sy syor kan kpada anda semua try r sukan nie... sukan sunnah yang amat digalak kan... na tau kot2 ley jdik wkil negeri trus jd wkil negara... sapa tau laa kan... tuah... =)


~Snap2 time cuba sukan nie~




Isnin, Disember 06, 2010

Saya & STAM (=


Salamualaik... salam sejahtera...

Apa khabar sahabat semua... semoga sehat walafiat... ceria selalu dehh!!!

Entry kali ini sy nk cerita tntang.... SAYA & STAM (=

=========================================================


Sebelum sy meneruskan pembelajaran sy di universiti terchenta UUM, sy blajar di tingkatan 6 aliran STAM... so, dengan berbekal kan result STAM tue gak laa sy dpat masuk dan belajar kt UUM nie...


Sy fkir kan pah abih jak Form 5 SPM dah tk blajar lagi... tup2 dpt twaran smbung STAM kt Sek. Aga. Men. Tinggi Kuala Kubu Bharu... syok gak... hehe.. minat nk trus kan pembelajaran aliran agama... =)


Smasa belajar di sana, sy fkir kan da tk dak daa pkai bju sekolah lg.. trnyata, still dok pkai bju sekolah.. ksut sekolah..songkok.. sampin sekolah.. haha... fkir kan da boley da pkai pkaian bebas... cam dlm matrikulasi tue... tp tk pa laa.. yg pnting belajar... tk yah r dok fkir2 benda tue...


Spanjang pertenghan thun d sna, khidupan dan suasana pembelajaran sy ok.. rmai kwn2.. haha... rmai yg dok membuli sy.. tau r sy nie kechik.. rmai yg terslah memanggil sy wei..dak kechik.. tringat msa nk pi surau, ad sorang budak f.5 dia pnggil sy, suh sy pnggil kwn dia yg tgah maen bola kat pdang.. sy pon pelik.. wat pa nk pggil.. siap dia ckap cam nie..”wei, tolong panggil kan abang chetos kt pdang tue”..??? haa... tk kan r dia tk tahu agak nya yg sy nie f.6.. hoho.. pah tue bru r dia thu yg sy nie dak f.6 ... dia tgok sy dok melepak ngan geng2 dak f.6... haha.. muda ka sy nie.. tk matured lg kot... wkakakka...


Pd pertgahan bulan 5 sy dpat pggilan, bunyi dia cm nie..”thniah! anda telah berjaya untuk melanjut kan pengajian peringkt dip dlm jurusan diploma dakwah.. trtnya2.. layak ka... haha.. pah tue kol fmily... fmily suh wat kputusan yg tpat.. tnya kwn2, sma gak wat plihan yg tepat.. ya laa memandang kan lgi 3 4 bulan jak lg nk exam final STAM.. lgpon STAM straf ngan diploma gak... Cuma beza nya STAM kna blajar kt sekolah... DIP kna kat universiti.. so, akhir nya sy mnolak twaran tersebut..


Then, time sy kt umah sempena cuti prtgahan thun, tiba2 ustaz azhari mai umah.. bawak plak surat twran smbung STPM kt sekolah SHAMS... ngeri sembilan.. nak ka tak.. tp last2 tolak gak... hehe.. rugi, STAM sthun jak... (= byak laa aktiviti yg sekolah anjur kan.. smua kna join,... dari cramah motivasi.. seminar2... perjumpaan dngn sheikh mesir... best sgt... program solat hjat bsar2 ran... program motivasi sedih2.. hehe... then first time mnjejak kan kaki ke KLLIA.. tima nak antar dak2 senior STAM lepas pi smbung blajar kt MESIR.. tue laa yg membakar smangat sy tok berjuang dgn STAM.. lg program tdarus Al-Quran dan sebagai nya laa..( kang boring plak jika ad yg bca entry nie) hhihihi..


Ptgahan bulan 7, akhirnya blangsung laa trial STAM... daa r tk brapa nk ready... byk tk cover.. aduhh... trpaksa laa buat skdar trmampu... juga trial MUET.. hehe... english maa.. aku nie weak bebeno ngan english... hahaha... tiba time rsult STAM keluar, kecewa dngan rsult yg aku dpt... hohoo... tp dpt dtgani dan dsenangi ngan rsult tial MUET... hbat plak MUET sy... cam tk caya jak... haha.. rzeki...


Tiba laa msa tok peperiksaan final STAM... berharap sgt dpt buat... agak lancar.. wlaupon ad yg tk terCOVER lg.. byk gak yg tk cover.. tp redha.. wat yg termampu jak... hohoo...semua harap kan dpt result yg cemerlang... hehe...


Selesai ngan STAM dan MUET.. BAKTIE f.6 membuat prncangan tok anjur kan jamuan bbq... wat kat rasa ka batang kali... lupa lak tmpat tue... yg sy ingat tmpat mandi2...ad sungai dn sbagai nya... hihi...Msing2 bertungkus lmus wat jmuan nie... ad yg bakar ayam.. msak nasi planta.. wat air minuman.. ad gak yg mandi2.. hehe... main bola... dan sbg nya laa... BEST WOOOO....


Cukup laa smpai snie jak sy coret kan entry nie... tk nak pnjang2... hehe...Tue laa knangan selama sy bersama STAM... berjumpa dngan kawan2 yang hepy sokmo... yg tk kdekut ilmu... hehe... moga ukhuwah yg kita bina nie berkekalan selama2 nya...semoga korang smua sehat slalu... dilimpahi Rahmat dari Nya...


============================================================

BITAUFIQ WAN NAJAH FIL IMTIHAN WAL ‘ AMALUKUM (O_^)

=======================================



sAlaM mAal HijRah






فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ*
وَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ

ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ


Maka sesiapa berbuat kebajikan seberat zarah,

nescaya akan

dilihatnya (dalam surat amalnya)!


Dan sesiapa berbuat kejahatan seberat zarah,

nescaya akan

dilihatnya (dalam surat amalnya)!



Az-Zilzal : 7 & 8.

=========================================

~~~SALAM MAAL HIJRAH~~~

========================================


terus kan HIDUP..!!! terus kan PERJUANGAN..!!!


semoga HARI ini lebih BAIK dari SEMALAM>


...Semoga menjadi lebih baik dari sebelumnya...

Sabtu, November 27, 2010

~TERTIB~


Potong Kuku Ikut Sunnah Nabi


Artikel ini saya dapat melalui ohislam.. so, sy kongsi kan buat semua pembaca blog..

marilah sama2 mngambil input2 yang bermanfaat...

Dikatakan bahawa menyimpan sebatang jari kuku yang panjang,dosanya sama seperti memelihara sekandang babi !!!! ..oppss khinzir lembut sikit, jika kesemua jejari kita menyimpan kuku yang panjang…. bayangkanlah dosa yang telah kita tanggung untuk kesemua babi-babi tersebut….. potonglah kuku anda.

Jangan ada niat simpan kuku panjang , walaupun hanya 1 mm atau pun hanya jari kelingking. Bagi orang Islam adalah tidak sesuai berkuku panjang atas apa alasan sekalipun kerana ia tidak membayangkan kesucian dan ia juga bukan budaya kita apatah lagi menggunakan tangan untuk beristinjak.

Orang Melayu yang berkuku panjang biasanya mempunyai anak yang bodoh atau pun degil dan suka buat onar sebab diberi makan bahan kotor yang berada di kuku jari emaknya semasa menyediakan makanan seperti memerah santan kelapa, buat cokodok pisang, uli tepong, dll. Apa ilmu pun yang di ajar pun tak akan boleh diterima masuk ke dalam kepala.










Percayalah.

Untuk yang bujang beringat lah. Kalau hendak cari pasangan dan mahu anak yang pandai dan mendengar kata pilihlah wanita atau lelaki yang sentiasa berkuku pendek. Insya-Allah.

Kuku panjang mempunyai sejenis kuman seperti yang terdapat dalam najis manusia, iaitu E-Coli. Kuman tersebut tidak akan hilang walaupun kita mencuci tangan dengan sabun. Oleh itu, sentiasalah berkuku pendek untuk kesihatan dan kebersihan diri sendiri. Initak termasuk korek taik hidung, telinga dan sewaktu dengannya..

Nasihat Nabi Muhammad Saw. kepada Saidina Ali rahimahumuallah. sesudah bernikah dengan Siti Fatimah iaitu anakanda PUTERI kesayangan , Nabi Muhammad Saw. berpesan kepada Saidina Ali iaitu kalau memakai cincin pakailah di jari.........

1] jari manis

2] jari kelingking (anak jari)

dan jangan memakai pada jari.........

1] jari tengah

2] jari telunjuk

Nabi Muhammad saw. melarang kerana memakai cincin pada jari telunjuk dan jari tengah adalah meniru cara berhias kaum yang dilaknat oleh Allah iaitu kaum yang derhaka di zaman Nabi Lut a.s.

Cara memakai cincin adalah termasuk lelaki atau pun perempuan.

saudara dan saudari, sila nasihatkan kawan-kawan dan juga saudara-mara ataupun anak-anak tentang kaedah yang betul untuk berhias di dalam syariat Islam, kalau tidak sia-sia saja kita mendapat laknat dari Allah Swt. Nabi saw. memakai cincin dan kalau kita memakai cincin dengan niat mengikut sunnah Nabi saw. senang je kita dapat pahala.

===================================================

((Adapun tentang jari mana yang hendak didahulukan ketika memotong kuku, al-Imam Ibn Hajar al-’Asqalani (10/345) menyebut:

لم يثبت في ترتيب الأصابع عند القص شيء من الأحاديث …. وقد أنكر ابن دقيق العيد الهيئة التي ذكرها الغزالي ومن تبعه وقال : كل ذلك لا أصل له ، وإحداث استحباب لا دليل عليه ، وهو قبيح عندي بالعالم ، ولو تخيل متخيل أن البداءة بمسبحة اليمنى من أجل شرفها فبقية الهيئة لا يتخيل فيه ذلك . نعم ، البداءة بيمنى اليدين ويمنى الرجلين له أصل وهو (كان يعجبه التيامن

Maksudnya:

“Tidak thabit dalam tertib jari-jari ketika memotong kuku sesuatu hadith pun… Ibn Daqiq al-’Ied telah mengingkari bentuk (memotong kuku) yang telah disebut oleh al-Ghazali dan orang yang mengikutnya, dengan berkata: “Semua cara-cara itu tidak ada asalnya, dan untuk mengatakan ia suatu yang digalakkan, ianya suatu yang tidak ada dalilnya, ia merupakan suatu yang tercela di sisiku, sekiranya seseorang menggambarkan, cara memotong kuku dimulakan dengan jari telunjuk tangan kanan disebabkan kemuliaannya, maka jari-jari yang lain, dia tidak akan dapat menentukannya dengan cara itu. Ya! memulakan dengan yang kanan samaada tangan ataupun kaki itu ada asalnya, kerana Nabi S.A.W. suka memulakan sesuatu dengan sebelah kanan.”))

====================================================

marilah kita semua saling ingat mngingati... semoga setiap apa yg kta ktahui pastu kita kongsi dngan org lain nescaya ada kbaikan (pahala) untuk nya dan diri org lain...

tak rugi jika kta berkongsi pengetahuan...


Lelaki Bersubang..???


Salamualaik.. senyum sokmo dehh..!!!
sy harap semua pembaca dan penggemar blog sehat walafiat...
untuk terus membuat kebaikan dan sebagai nya...

..........................................................................................................

entry saya kali ini adalah tentang lelaki bersubang...
seperti mana yang telah kita ketahui, bersubang
adalah di boleh kan hanya kepada perempuan shj..
bagi lelaki adalah diharam sama sekali untuk memakai nya..

=============================================

tapi, dewasa ini.. semakin rmai lelaki yang memakai subang.
apa laa faedah nya memakai subang yang mana telah semua ktahui
hnya perempuan yg layak utk memakai nya..
jngan kan kerna taksub sgt untuk mngikut fesyen bersubang
yang smakin mnjadi ikutan para remaja lelaki, perkara yg haram kita halal kan..
nauzubillah...

==============================================

watpa laa kita nk ikut amalan ngra barat.. yg bertindik
untuk bersubang (sy mksud kan buat lelaki yg memakai subang)..
apa yg best nya... apa yg syok nya pkai benda tue...
lawa sngt ka.?? boley kah dngan memakai itu
lelaki trsebut mnjadi mkin handsome...
makin rmai perempuan yg syok...
huhu...

================================================

Ingat laa... Islam mngharamkan nya.. sedar laa buat sesiapa (lelaki)
yang memaki subang... buang kan laa..jgn cacat kan rupa pras
kita dngan smua2 nya tue... kan elok rupa pras kita tue bersih
dari smua tue (bersubang eak)..

================================================

anda (lelaki yg pkai subang tue) plih laa.. nak kebaikan (pahala)
atau kburukan (dosa)... fkir2 kan laa.. wat laa plihan yang
tepat.. agar tk timbul plbgai spekulasi trhdap org yg tgok
kita ( lelaki tue) pkai subang.. kan tk mnis... tkot tmbah dosa
mngutuk jak.. hohoho...

........................................................................................................



Sabtu, November 20, 2010

~Final Exam~


ASSALAMUALAIKUM kepada semua…

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Doa saya semoga kalian smua sehat walafiat.. sentiasa di lindungi ALLAH selalu… saja nk maen2 kan tngan kt keybord.. then trhasil laa entry kali nie yang berkaitan dengan subjek2 final exam yg bakal sy duduki nanti..


Waahhaa… risau nya.. bnyak nie tk terCOVER lagi subjek2 nie.. cam na..?? boley kah.. mampu kah sy lakukan wat yang terbaek… RISAU bersarang di hati sy nie…

Walaupon bgitu.. sy terpaksa juga untuk mnghadapi nya… sy kna kuat.. I’ll try my best.. insyaALLAH ada masa lagi nie… walaupon masa agak smakin hamper tok final nie… huhu… BOLEHKAH AKU..??? =(


Start hari isnin minggu depan.. sya akan berdepan dlm pertarungan untuk mnghadapi exam bg subjek yg sy amek pada semester ini… 3 hari berturut2 sy akan menjalani peperiksaan… trikh exam yg rapat di smping waktu yang dekat bgitu mrisau kan sy… huhu


Pada hari isnin (22/11/2010) jam 9 pg, sy akan berdepan dengan sbjek ISLAMIC BANKING MANAGEMENT .. seterus nya pada hari selasa (23/11/2010) jam 2.30ptg, sy akan berdepan pula dengan sbjek FINANCIAL MANAGEMENT 1… Pada keesokan nya pula hari rabu (24/11/2010) jam 9pg, sy akan bertarung dengan subjek ISLAMIC FINANCIAL MANAGEMENT…


selepas itu, sya akan bercuti smbil stdy selama 2 minggu smentra mnunggu peperiksaan untuk 2 paper lg.. pada 10/12/2010 jam 9pg, sy akan menghadapi exam sbjek ZAKAT MANAGEMENT..


waahhh… takot pon ada..gerun apatah lagi.. slalu tertnya2… mampu kah aku untuk melaku kan smua ini scara berturut2… wlaupon bgtu, sy tdak akan berptus asa.. akan mencuba slagi terdaya..

...........................................................................................

-BITAUFIQ WAN NAJAH-

...INSYAALLAH…



Jumaat, November 19, 2010

“BBQ IFTAR JAMA’EI + WRELESS PETRO + BIRTHDAY PARTY”

Salamualaik kepada semua penggemar blog… tk trlambat untuk sy ucap kan selamat hari raya aidil adha… SENYUM SOKMO DEHH!!!


Untuk entry kali ini saya nak share jak kepada semua tntang program yang sy dan kwn2 tlah jln kan blan lepas… lau anda semua nk baca sila kan.. =)


Tajuk entry kali ini adlah “BBQ IFTAR JAMA’EI + WRELESS PETRO + BIRTHDAY PARTY”


Pada 28/10/2010 bersamaan hari khamis mlm jumaat, program ini di adakan.. berkat bergabung tnaga sesame semua kami dpt menjalan kan prog bbq nie dgn jaya nya dan semua gembira.. =)


Tjuan dilakukan adalah untuk mngerat kan hubungan persaudaraan, di smping penghargaan kepda semua ajk iftar dan wireless petro kerna bertungkus lmus dan mlncar kan kedua2 event itu pd blan ogos yang lalu.. gud job smua.. tqvm…


Segala kelengkapan untuk berbbq telah siap di sedia kan.. antara bhan2 nye.. ayam 5 ekor.. sosej2 (byak gak)..bebola ikan..air sarsi..tembikai..kek (iftar jama’ei).. cikiedis(kopok2. Cokelat2 dan sbg nya)… abg fadhil slaku taiko tlah bertugas sbg pemerap ayam2 tok bbq.. hehe, pro kata kan..


Kami saling bekerja sama,bertungkus lmus untuk mnyiap kan segala juadah.. semua bergembira.. apatah lagi kami smua bgaikan adik bradik.. sling bergelak ktawa.. dgan telatah man membuat lawak sandi nya.. dan knakalan smua untuk mngusik nakal cik reha kita.. hahaha…smua bergembira nampak.. =)


Slepas siap smua ( da slesai bakar ayam2 sosej tue) kami pon mkn dgan girang nya… nk tnya semua kenyang kan..??? hehe.. sori laa sapa yang tk dapat tue maaf laa eak.. hihi


Slepas siap kemas2, smua tlah balek.. sy dan beberapa kwn2 yang lain telah membuat besday surprise kwn sy yg nama nya seha.. di smping mnymbut besday dak2 yg lahir blan 10 trmasok sy,jannah n dayah.. kek tlah d sponsor oleh dayah untuk rumet nya seha.. sedap kek tue.. haha


Dlm diam reha tlah membeli tepung.. untuk dtabur kat seha.. msing2 bertempiaran lari dri trkena tpung.. spa2 yang terkena tpung sorie eak.. hehhe.. jd kan itu knangan ya… =)


Ya ya ya… Wlau apa2 pon.. kta semua hepy.. bergembira.. (O_o)

Thanks kpada smua kerna sudi membakar ayam..membuat air..membeli barang2 dan sbagai nya.. semoga smua ini mnjadi knangan manis buat kta bla hbis blajaq nti.. semoga ukhuwah antara kta berpanjangan.. di berkati ALLAH hendak nya..


Ini lah dia snapshoot time prog tue.. smoga nikmati nya.. bagi yang tk hdir sorie eak.. hihi.. nti wat lg.. tue laa sapa suh balek awai2.. hehe.. so enjoy..

layyaannnn….


~Snap2~





Selasa, November 16, 2010

~hA hA hA~



assalamualaikum

SENYUM SOKMO DEHH!!!

....................................................................................................

5 tips untuk meng’COVER’ malu

Sungguh bosan.. so, tercipta laa entry kali ini.. berkat mnjelajah ke blog orng.. hihi

Ini bukan tips untuk cover kemaluan ye..!! hehe jangan salah sangaka..

husnuzonn sket… Trus kan laa membaca entry nie lau nk tahu slanjut nya.. =)


JANGAN MALU-MALU YE.. HEHE B-)


Kalau anda diketawakan rakan2 anda kerana tiduq di office smpai terkluaq

aiyaq liur basi (bajjet kedah).. anda hendak laa bangun dalam keadaan

separuh sedar, kmudian buat2 sperti kna sawan smbil kluar kan byk

lg air liur (act bia baguih no)… (= so, kesan nya di jamin rkan2 korang akan

berhenti gelak seterusnya panik… hehehe

...............................................................................................

SELAIN ITU…

Kalu anda tersilap tgur.. ingat kan kwan2 anda tp rupa2nya orng yng tdak

di kenali..Terus kan menegur, then kluar kan duit.. buat2 anda ad

hutang ngan dia.. conform dia mngaku yg anda adlah kwan (knalan) dia.. =)

................................................................................................

SETERUSNYA…

Jika anda ditegur rakan kerana zip sluar anda trbuka, jawab r dngan slamba

bdak tnpa rsa penuh kmaluan bhawa “ ini adalah fsyen trbaru… atau kata

kan jak zip sluar ini rsak smbil berflsafah bak P.m Dr Mahathir

“ biaq rsak zip..!! jgn rsak akhlah..!!!.. hihi.....

...............................................................................................

LAGI…

Jika anda bercakap sorang diri, kerna kwan tertinggal kat blakang,,

Don’t panic.!! Trus kan bercakap dan ketawa sendiri diselangi dgn hilai tawa

Bgai tersmpok mngilai bak Pontianak hrum sundal malam Sambil

mnyumpah seranah kwan anda trsebut.. hihi Tiada sorang pony g akan gelak

kan anda kerana mnyangka anda mempunyai

Pnykit mental yg tersngat kronik.. =)

.................................................................................................

DAN YANG TERAKHIR…

Jika anda tersalah masuk tandas wanita.. apa yang perlu anda buat

Adalah buat jak muka gelabah biawak thap gaban dan cemas.. dan kalu

Boleh buat sekali aksi biawak sambil berlakon ingin mencari isteri yang masuk

tk keluar2 lagiselpas sejam mnunggu…

....................................................................................................

SELAMAT MENCUBA… Ad beraannnni…!!!!! =)

Selasa, November 09, 2010

dAri JiTra To kUalA pErLis...


Salam sahabat blogger…


Apa khabar semua..?? harap khabar baek laa.. sehat sejahtera… insyaALLAH… cmna ngan persiapan utk menghadapi peperiksaan..?? baek.. lancar.. sy harap semua ok ye.. jgn tak study plak.. kejayaan (pelajaran) penting tau untuk menjamin masa depan yang cerah..


Entry kali ini berkenaan aktiviti saya pada bulan lalu.. tajuk nya adalah “dari Jitra to K.Perlis”… Untuk pengetahuan semua pembaca aktiviti nie tlah berlaku pada 27/10/2010 bersamaan hari rabu..


Di bawah iniadalah senarai nama orang yang conduct aktiviti tersebut @ dlm kata laen ajk pelaksana.. hehe…


PENGARAH : Cik norreha.

TIM. PENGARAH : Izzuan alang.

S/USAHA : Cik Fyza Wahab.

BENDAHARI : Cik Jannah.

: Cik Dayah Shariff.

B.PROTOKOL : Abg Fadhil.

: Cik Nuyyu.

B.LOGISTIK : Cik Seha.

: Cik hana.

B.PROMOSI : Cik Sha.

B.TUGAS2 KHAS : Cik Sam.

: Cik Mar.


Dengan menggunakan tiga buah kereta iaitu (Honda, Kelisa & Kancil) sebagai pengangkutan kami ke sana. Hehe

Maka kami bertolak sekitar jam 5.30 ptg tok ke destinasi pertama iaitu Jitra..


Lau da nama nya jitra mana lagi tempat yang dituju lau bukan aneka. Berkarok sekejap.. pah tue solat maghrib then trus maen boling.. main 1 game.. cukup laa… hehe.. lau dua tiga game pokai laa semua.. =)


After daa maen boling trus laa kesemua kami pi Kuala Perlis.. kerna semua perut2 da mula menyanyi kan lagu jamal abdillah dan mawi… he2 =)


Kami sampai dalam jam dekat2 nak kol 10 mlm.. trus dok cari tmpat yg sesuai.. plih2 makanan yang nak di makan.. pah tue, snap2 pict. Smentra tunggu makanan yang d pesan tue siap.. minum2 air.. kami dvide group.. kan kami ad 12 orng, so satu group ad 6 org laa..


Sampai jak mknan, berdoa then trus makan.. mmg tk ingat dunia r ktika mkan.. da laa org rmai… wat tmpat tue cam tmpat ktorang sendiri jak.. dengan gelak tawa.. mngusik2 pengarah kita cik reha..


Abih makan trus byaq.. byaq ikot group.. group sy kna rm130.. mnakla group satu lagi tue smua nya rm97.. hoho, sapa suh mkn ikot nfsu.. kan da kono… hohoho

Smbil berjalan2 smbil snap2 picture.. snap picture kat tugu blangkas tue.. hehe.. abih tue trus laa bergerak tok pulang…


Fuuhyoo.. penat gila.. sampai2 jak hostel, pi mandi… berlengas rsa nya bdan2… then solat insya’… pah tue tdoq r jawab nya.. hehe

Apa2 pon kami semua gumbira dpt berjln2 wlaupon exam da nk dkat lak tue.. tp.. arhh tk kira nk gak berjalan… hehe..


Semoga ukhuwah antara kita berkekalan.. walaupon kta da abih blajaq… “UKHUWAH FILLAH ABADAN ABADA”.. (^_^)


~SNAP2~
















Isnin, November 08, 2010

muvie time (:

~ASSALAMUALAIKUM~


Salam sejahtera wat pembaca dan followers blog sy nie.. doa sy semoga anda semua sehat walafiat… amin =)

Saja jak sy ingin menulis entry nie… almaklum laa exam pon d tunda… nk study..?? haha… Malas mnguasai diri… so tue psai laa sy wat entry nie..

Di sebab kan kebuhsanan thap gaban sperti kata miss sakura, hampir setiap malam sy lmbat tdoq… bukan stdy.. bukan wat apa2… Cuma nonton drama yg ada kt laoptop sy jak… hehehe

Hasil godeh2 laptop.. tringin plak nak tgok citer2 nie..

Stiap mlm hbis kan satu drama trus… oleh kerana kesyok kan menonton, mmg da tk sedar diri ktika mnonton.. tk sdar apa yg ad kat skeliling.. ha ah ha…


Nie laa dia antara crita2 yg selalu sy tgok.. asyik ulang tgok jak.. smua nie daa 2 – 3 kali dok nonton… Best kot.. tue yg nk tgok jak.. hehe.. =) lau da kaki minat tonton crite2 korean nk wat camna... hihi


Rasa nya semua kwan2 pernah tgok drama2 nie… kan?? Hehe ^_^

























YA YA YA

Semua cerita2 nie menarik..syiook abizz… ada yg mngisah kan tentang kekeluargaan.. tentang percintaan… =) dan byk lagi laa…

Lau kwan2 semua nk tahu tntang semua crita2 nie.. tgok laa sendiri.. hehe (:

Jangan terlampau khuyuk nti eak ktika mnonton.. tkot bazir masa.. drama2 nie daa r pnjang2… tapi lau daa minat, tk kira kot panjang atau pendek drama tersebut.. hehe



Nk lagi syiok ktika mnonton.. sedia kan tisu byk2 (tkot mnangis plok) hihi… then sedia kan laa kropok2 ka, air ka… hehe

Baru laa syok nonton.. hahaha

Ok laa.. sesi mngarut sy sudaa tmat.. trima kasih kerna sudi membaca (lau ad yg sudi laa) hehe

Arioss… kamsahamnida…

Haa..!! semoga najah eak tok final exam nti.. ganbatte..!! aj a fighting..!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...