Dragonball Online 19

aNa MusLim !!!

aNa MusLim !!!

Rabu, Februari 23, 2011

Citer Besh..

AS SALAM

Di ucap kan buat semua geng2 blogger serta pembaca blog.. ha ha ha.. stelah tidak mengUpdated kan blog sy nie tok skian masa, akhir nya tergorak juo ati den nie haa nk post kan entry yo.. haha... mungkin kerna ksebukan wat assignment, discussion n sbg nya, buat kan sy terlupa sbntar ama blog sy nie..

entry kali nie tntg satu movie yg tk smpai sbulan g keluar nya.. sy pasti smua tau agak nya movie nie.. agak mencecah panggung gak laa kutipan tok movie nie.. rzeki eak buat pngarah serta pelakon2 nya..

ha ha ha... nie laa movie nya “HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH”

p/s : citer daa lma kuaq bru laa sy nie terkial2 nk wat entry tntang citer nie.. whahahaha

Syiook woo sy ckap tntang movie nie.. best ooo... haha.. pnuh ngan kelawakan yg pelakon2 citer nie wat.. gnre citer nie komedi seram gmak nya.. citer nie tk seram eak kwan2.. so, jgn tkot... tk rugi tgok citer nie.. kelakaq sungguh..

Yang wat kelakaq dlm citer nie adalah wtak USOP.. hehe.. jenuh laa dia meliuk lentok kan tgan dia tue... hahaha... watak hussin, abi, pak abu pon best gak... yg pling tk tahn watak kak LIMAH..hahaha.. seram gak tgok muka dia..


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Nie laa dia USOP.. pnuh kesantunan.. tk kira dri segi bercakap, mahupon fzikal.. hahaha.. trade mark dia “Kita bako je”


Nie plak HUSSIN (Awie).. wtak utama.. best.. first time kot awie men krakter lwak nie.. (agak nya laa)


Haa.. nie dia watak ABI HURAIRAH (JOHAN r.L) lawak toi.. trutama ktika dia dan Usop mngacau hussin.. ketika dia mnegur Kak Limah.. haha..


Watak paling berjaya KAK LIMAH (Delimawati) haa, wtk yg mnarik.. tp sy pelik r.. tk kan smpai bgtu prangai dan krakter org yg mngalami skit jiwa.. trok bebeno tue.. haha, sedap gak eak sore dia time dia nyani enjit2 semut sapa sakit naek atas.. hehe

Pengarah Berjaya.. haha.. tinggi gak kutipan yg dia dapat.. rezeki.. (Mamat Khalid)..

haha.. watak sempoi.. tringat plak dialog dia pah kna pelok ngan Hantu Kak Limah "dia peluk sy td, geram sy, sy rase nak lempang je dia..Sabo je laa.. tue dia trade mark dia "Sabo je laa" haha


So, bagi sesapa yg belom atau tringin nk mngulang tengok citer “HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH” nie tonton jak laa.. tk rugi.. tk boring.. nie pndpt sy laa.. lau tk nk mmbazir duet kt pwgam, download laa citer nie kat www.syok.org pasti ad.. hehe.. kena daftar dlu lau nk download ..

================================================================================

Sinopsis Hantu Kak Limah Balik Rumah :
Kesinambungan filem ‘Zombi Kampung Pisang’ bakal diteruskan dengan ‘Hantu Kak Limah Balik Ke Rumah’. Masih mengekalkan genre komedi seram, filem ini bakal menampilkan kejutan demi kejutan.

Husin yang telah lama bekerja di Singapura mengambil keputusan balik ke kampung halamannya, Kampung Pisang. Apabila pulang ke rumahnya, Husin hairan melihat perangai pelik jiran sebelah rumahnya,

Kak Limah yang langsung tidak bercakap dan rambut yang mengerbang semacam. Dia juga mengalami kejadian menakutkan ketika mahu tidur. Husin bergegas ke warung Pak Munawer, lalu menceritakan kepada orang-orang kampung yang mungkin Kak Limah sudah menjadi hantu.

Abi Hurairah juga setuju dengan pendapat Husin kerana beliau juga mengalami peristiwa pelik ketika melihat Kak Limah di kawasan kubur. Pak Jabit yang memang bengang dengan Husin (kerana memutuskan ikatan kasih dengan anak gadisnya, Che Nin), menuduh Husin adalah pembawa nasib buruk kepada Kampung Pisang. Sebelum ini keadaan aman damai, sebaik sahaja Husin muncul, keadaan kembali kacau bilau.

Pak Abu mencadangkan agar mereka menyiasat apa yang berlaku sebenarnya. Beramai-ramai mereka ke rumah Kak Limah. Mereka menemui mayat Kak Limah yang hampir reput. Namun, setelah pengebumian jenazah Kak Limah, kampung mereka masih dihantui makhluk misteri di tengah-tengah malam.

Pelbagai bomoh dipanggil untuk menghalau hantu, malangnya tiada satupun bomoh yang berjaya menghalau hantu tersebut. Hantu apakah itu sebenarnya? Siapa yang berjaya menghurai misteri hantu Kak Limah tersebut? Temui jawapannya dalam ‘Hantu Kak Limah Pulang Ke Rumah.

2 ulasan:

  1. hahahaha..aku suke usop punyer trademark..kita bakor je..wakakakaka

    BalasPadam
  2. ya ya ha... mmg besh trde mark dia..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...